Web Analytics Made Easy - Statcounter



مولوی عبدالحمید امروز (۲۳ مهرماه ۱۴۰۰) در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، تحریم افغانستان از سوی برخی قدرت‌ها را «ظلم»، «بی‌انصافی» و «بر خلاف عرف جهانی و قوانین بین‌المللی» دانست و از جامعه جهانی به‌ویژه کشورهای اسلامی خواست که حکومت جدید افغانستان را به رسمیت بشناسند و با این کشور روابط دیپلماتیک برقرار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبان از دو ماه پیش بر افغانستان حاکم شده است.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید گفت: متاسفانه همان‌گونه که برخی از قدرت‌های جهانی با تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران این ملت را در تنگنا و مشکلات قرار دارند، اکنون این قدرت‌ها در کشور همسایۀ ما؛ افغانستان، شرایط بسیار بدتری را به‌وجود آورده‌اند.

افغانستان نزدیک به چهل میلیون نفر جمعیت دارد. مردم این کشورِ غیرتوسعه‌یافته از امکانات و صنعت و تکنولوژی‌های روز بی‌بهره هستند و با مشغولیت‌هایی همچون دامداری و کشاورزی در فقر و تنگدستی زندگی می‌کنند.

نزدیک به سه ماه است که نظام قبلی در افغانستان سقوط کرده و نظام و حکومتی جدید در این کشور روی کار آمده است، اما قدرت‌های جهانی علاوه بر اینکه حکومت جدید را به رسمیت نمی‌شناسند، دارایی‌های افغانستان را نیز بلوکه کرده و ملت این کشور را هم تحریم کرده‌اند، درحالی‌که این تحریم متوجه مردمی‌ فقیر و تهیدست است و ظلمی بزرگ محسوب می‌شود.

اینجا بحث یک ملت است؛ نباید یک ملت مورد تحریم قرار بگیرد و دارایی‌ها و سرمایه‌هایش ضبط شوند. بار تحریم افغانستان از سوی قدرت‌های جهانی در واقع بر دوش کشاورزان و دامداران و مردم فقیر این کشور است. همین تحریم‌ها سبب افزایش مهاجرت مردم افغانستان می‌شوند که این امر علاوه بر افغانستان، برای کشورهای همجوار و سایر کشورها نیز مشکلات و دغدغه‌هایی را به‌وجود می‌آورَد.

جامعۀ جهانی انتظاراتی از قبیل رعایت حقوق بشر، حق زنان و سایر انتظارات قانونی خود را از حکومت جدید افغانستان مطرح کند و به این حکومت نیز فرصت داده شود تا عملکرد خودش را نشان دهد، اما تحریم ملت‌ها نوعی زورگویی و بی‌انصافی و بر خلاف عرف جهانی و قوانین بین‌المللی است.

امام‌جمعه زاهدان در ادامه خواستار برقراری روابط دیپلماتیک جامعه جهانی با افغانستان شد و گفت:

ما از جامعه جهانی و تمام کشورها به‌ویژه از کشورهای اسلامی می‌خواهیم که با افغانستان روابط دیپلماتیک برقرار کنند و حکومت جدید این کشور را به رسمیت بشناسند. کشورهای اسلامی نباید اسیر قدرت‌ها باشند و چین و روسیه هم نباید اسیر اروپا باشند، بلکه کشورهای اسلامی باید منافع جهان اسلام را مدنظر قرار دهند و اجازه ندهند ملت مسلمان افغانستان در گرسنگی و فقر و رنج و مشکلات زندگی کند.

مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانش در نماز جمعه که سردار احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان‌وبلوچستان سخنران اول این مراسم بود، ضمن تبریک هفتۀ نیروی انتظامی به مسئولین و پرسنل این ارگان در استان و کشور، گفت:

جناب سردار طاهری در سخنان‌شان گفتند که امنیت در سیستان‌وبلوچستان به نسبت بسیاری از استان‌های کشور بیشتر و بهتر است و این استان از لحاظ میزان وقوع جرایم در جایگاه سی‌وسوم کشور قرار دارد؛ یعنی وقوع جرم در این استان بسیار کم است؛ این گزارش واقعا جای خوشحالی دارد. موفقیت نیروی انتظامی در برقراری نظم و امنیت است.

حمایت مردم از نظم و امنیت و قانون بسیار مهم است که این حمایت مردمی بزرگترین پشتوانۀ نیروی انتظامی محسوب می‌شود. بخش بزرگی از نیروی انتظامی حرکت مردمی دارد و اعتماد به مردم و حفظ حرمت مردم بیش از هر چیزی می‌تواند سبب تأمین امنیت شود.

مردم استان سیستان‌وبلوچستان در شرایط کنونی با مشکلات خشکسالی و فقر و بیکاری مواجه هستند که درخواست ما از مسئولین کشوری و استانی آن است که توجه بیشتری به مردم بشود و برای اشتغال و استفاده از پتانسیل مرزهای آبی و خشکی در استان برنامه‌ریزی صحیح و درستی صورت گیرد.

وی در ادامه بر لزوم «بکارگیری توانمندان اهل‌سنت در نیروی انتظامی» تاکید کرد و گفت:

بکارگیری اقوام و مذاهب سبب تحکیم وحدت و اخوت می‌شود. یکی از آرزوهای ما که در گذشته نیز بارها بر آن تاکید کرده‌ایم این است که دوست داریم از توانمندان اقوام و مذاهب در نیروهای نظامی و انتظامی کار گرفته شود تا دوشادوش هم برای حفظ استقلال و دفاع از تمامیت ارضی کشور کنار هم به شهادت برسند.

ملت ایران از هر قومیت و مذهبی که باشند نسبت به امنیت و تمامیت ارضی سرزمین‌شان حساس هستند، چنان‌که در دوران دفاع مقدس تمام اقوام و مذاهب کنار یکدیگر شهید شدند و جانانه از خاک کشور دفاع کردند.

امام‌جمعۀ اهل‌سنت زاهدان در بخش پایانی سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه این شهر، مردم را به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توصیه کرد و گفت:

سرعت‌های غیرمجاز رانندگان بسیار خطرناک است. اگر به‌خاطر‌ عدم رعایت قوانین رانندگی از سوی یک راننده، حادثه‌ای پیش بیاید و فرد یا افرادی کشته شوند این راننده مرتکب جرم و قتل شده و گناهکار است.

یکی از موضوعاتی که امروزه در جامعه به آن توجه نمی‌شود این است که اگر در یک سانحۀ رانندگی فرد یا افرادی کشته شوند و سازمان راهنمایی و رانندگی هم راننده را مقصر تشخیص بدهد، راننده از لحاظ قانونی و شرعی مجرم و گناهکار محسوب شده و باید علاوه بر پرداخت دیه، شصت روز هم به‌عنوان «کفارۀ قتل خطا» روزه بگیرد.

متاسفانه ما بر اثر سوانح جاده‌ای افراد مفیدی را از دست داده‌ایم و گاهی اوقات اتفاق افتاده که تمام اعضای یک خانواده در یک سانحه از بین رفته‌اند. سوخت‌بران عزیز نیز حق ندارند با سرعت زیاد رانندگی کنند. مسئولین نیروی انتظامی گفته‌اند که اگر سوخت‌بران با سرعت زیاد حرکت نکنند ما تضمین می‌کنیم که برای آنها مشکلی پیش نیاید، به سمت آنها تیراندازی نشود و ظلم و احجافی در حق‌شان صورت نگیرد.

قوانین راهنمایی و رانندگی جزو قوانین جهانی هستند و رانندگان موظف‌اند آنها را رعایت کنند و از سبقت و سرعت غیرمجاز اجتناب کنند. سرعت غیرمجاز بر خلاف دین و تقواست.

***

امام جمعه اهواز: آب نداریم باید دعای باران بخوانیم

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: آب پشت سدهای خوزستان غیر قابل بهره برداری است و باید برای بارش باران در نماز جمعه دعای طلب باران بخوانیم.

به گزارش مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالنبی موسوی فرد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته اهواز در مصلای مهدیه امام خمینی (ره) این شهر در خصوص مسئله خشکسالی بیان کرد: از هفته جاری در تمام نمازهای جمعه باید دعای طلب باران بخوانیم و عاجزانه از خداوند طلب باران رحمت الهی کنیم چون آب پشت سدهای استان غیر قابل بهره برداری است.

وی اضافه کرد: در آستانه بارندگی باید به مسئله بالازدگی فاضلاب نیز توجه شود و مسئولان خود را برای لایروبی آماده کنند.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: انتصاب و گرایش مدیران استانی باید بر سه اصل تعهد، تخصص و سابقه مفید و مؤثر استوار باشد و شایسته گرایی و پرهیز از قومیت گرایی در انتصاب مدیران اهمیت زیادی دارد.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۵۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، منابع خبری از وقوع انفجار در منطقه «گذر سرکُنده» شهر «فیض‌آباد» مرکز ولایت بدخشان خبر دادند.

«ذبیح‌الله امیری» رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان بدون اظهار نظر درباره ماهیت انفجار و تلفات احتمالی این رویداد گفت که جزئیات را بعداً در اختیار رسانه‌ها خواهد گذاشت.

به گفته منابع در بیمارستان ولایتی بدخشان، دست‌کم شش جسد و ۱۴ زخمی به این بیمارستان منتقل شده‌اند.

منابع افزودند یک مهاجم مواد منفجره همراه خود را در میان کاروان نظامی طالبان منفجر کرد و دستکم یک خودرو تخریب شد.

هنوز گروهی مسئولیت این انفجار را به‌عهده نگرفته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229917 برچسب‌ها افغانستان

دیگر خبرها

  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد