Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت:  آلودگی هوا محصول بی‌تدبیری و افراط بشر در استفاده از ابزار و وسائل است. اما باران چون آثار و برکات فراوانی از جمله تلطیف و تنظیف فضا دارد در نتیجه دعای طلب باران برای رفع آلودگی هوا هم مطلوب است.

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، صحیفه سجادیه به «زبور آل محمد(ص)» معروف بوده و شامل زمزمه‌های عارفانه و نیایش‌های امام چهارم شیعیان، حضرت زین‌العابدین(ع) با خداوند یکتا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دعای نوزدهم صحیفه سجادیه، در ۷ فراز تنظیم شده و موضوع اصلی آن طلب باران در هنگام خشکسالی است. حجت‌الاسلام سید عباس موسوی مطلق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره این دعای شریف، گفت: ما برای وصال به حق دو سیر داریم. سیر اول سیر آفاق و سیر دوم سیر انفس است «سَنُرِيهِمْ آياتِنا فِي الْآفاقِ وَ فِي أَنْفُسِهِمْ ....». این دعای شریف و این عبارات نورانی ما را در کلاس سیر آفاق قرار داده است.

وی در تأیید لطافت‌ها و لحن ممتاز و درباره اشاراتی که به طبیعت در این دعا شده است، بیان کرد: انس، تدبر و تفکر در طبیعت آثار و برکاتی مثل تقویت روح بندگی، رشد معنوی، ایجاد آرامش روحی و روانی، تقویت حس عاطفه و مهربانی، سلامت جسم و درمان امراض مختلف را به دنبال دارد. آنکه لطافت طبیعت را درک کند در سیر آفاق موفق شده و وارد سیر انفس می‌شود و تا سیر آفاق طی نشود سیر انفس سیر خیالی خواهد بود.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این مطلب که دعای نوزدهم صحیفه سجادیه فقط برای طلب باران نیست و جزئیات فراوانی در بطن آن نهفته است، عنوان کرد: امام به تمام آثار و اسرار عالم آگاه است و همین امر باعث می‌شود در دعاها نیز این تفاوت کاملاً مشخص و محسوس باشد.

موسوی مطلق در پاسخ به این سؤال که آیا موارد مطرح شده در این دعا در علم آن روز جزیره العرب معمول بوده و یا حضرت می‌خواستند برخی از علوم را از این راه برای مردم بیان کنند؟ تشریح کرد: هر دو موضوع محتمل است، اما معمولاً وقتی امام با خدا مناجات می‌نمودند، عقل بشر عادی به باطن دعاها نمی‌رسید. ممکن است در این خصوص ظاهر کلام را می‌فهمیدند اما آیندگان به باطن کلام امام بیشتر و بهتر خواهند رسید.

وی در پاسخ به این سؤال که دعای طلب باران برای بعد از وقوع خشکسالی وارد شده است، آیا با توجه به آلودگی هوا خواندن این دعا برای این مشکل وجهی دارد یا خیر؟ خاطرنشان کرد: آلودگی هوا محصول بی‌تدبیری و افراط بشر در استفاده از ابزار و وسائل است. اما باران چون آثار و برکات فراوانی از جمله تلطیف هوا و تنظیف فضا دارد در نتیجه دعای طلب باران برای رفع آلودگی هوا هم مطلوب است. نکته قابل توجه این است که بارانی که در اثر دعا ببارد سراسر رحمت و برکت خواهد بود و از آثار مخرب آن جلوگیری می‌کند.

این کارشناس دینی افزود: در فضایل اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) آمده است «بکم ینزل الغیث»؛ غیث به باران به موقع و به اندازه می‌گویند، اما به باران معمولی «مطر» گفته می‌شود. لذا نفرمود «بکم ینزل المطر» بلکه گفته شد به برکت اهل بیت غیث یعنی باران سراسر رحمت می‌بارد. ما علاوه بر تدابیر اساسی و مهم برای سلامت هوا و فضا و طبیعت دعا را نیز نباید فراموش کنیم.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: اهل بیت صحیفه سجادیه امام سجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۶۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند

حجت‌الاسلام پورثانی با اشاره به اینکه طی سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه‌مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسئله را داریم و معتقدیم که درِ مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • رویترز: ارتش اسرائیل تخلیه ساکنان رفح را به عنوان مقدمه حمله زمینی آغاز کرد
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • حرکت جالب گاو‌ها هنگام بارش باران در روستای توآباد + فیلم
  • حاجی‌پور: فوتبال ‌خوزستان‌ تاوان بی‌تدبیری را می‌دهد