Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > محیط زیست - خشکسالی در ایران هنوز ادامه دارد و با آبخوانهای خالی سال سختی را پیش رو داریم.

به گزارش خبرگزاری خبرآتلاین؛ در تهران برخى شروع به دعا كردن براى بارش باران كردند، برخى ديگر هم به فكر مهاجرت بودند. كوه هاى دور شهر، برخلاف زمستان هاى قبلى قهوه اى بودند و هيچ برفى هم روى آنها نبود.

يك خشكسالى بزرگ در حال خشك كردن ايران است، شرايط شكلى است كه در پايتخت ايران بحث هايى درباره جيره بندى آب وجود دارد چون در پاييز ميزان بارندگى مثل قبل نبوده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آيت الله استادى عضو شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم درباره اين شرايط خشكسالى در سخنرانى در حوزه علميه گفت: هميشه خدا مردم را با فجايع گوناگونى امتحان مى كند، ما از خدا به خاطر گناهانمان با نماز باران درخواست بخشش مى كنيم و از او التماس مى كنيم كه رحمت خود را براى ما بفرستد.

اما بعد، به دعاها پاسخ داده شد؛ كولاكى كه روز شنبه شروع شده بود در ايران فرود آمد، بخش بزرگى از كشور را سفيد پوش و مردم ايران را متعجب كرد.

ناگهان شرايط تغيير كرد؛ مدارس در مناطق مختلفى از کشور تعطيل شدند، افراد زيادى نتوانستند به محل كارشان بروند و پليس شرايط را "بحرانى" مى خواند.

تهران كه در كوهپايه هاى البرز قرار دارد و در گذشته بارش برف در آن زياد بود، اما در چند سال اخير اين شهر معمولا در فصل زمستان فقط با دود زردى پوشانده شده است.

امسال، وقتى بالاخره برف آمد، مردم جشن گرفتند و كارى را كردند كه همه در اطراف دنيا انجام مى دهند: تفريح، برف بازى و ساخت آدم برفى.

كاوه مدنى معاون سازمان حفاظت از محيط زيست در اين رابطه گفت: ما مى ترسيديم كه ديگر هيچوقت نتوانيم برف را در اين شهر ببينيم.

او ادامه داد: وقتى بچه بودم، مدارس معمولا به علت برف هاى سنگين تعطيل مى شدند، اما اين روزها به علت آلودگى هوا تعطيل مى شوند، اين نشان مى دهد كه چگونه محيط زيست ما تغيير كرده و ما با شهرمان چه كرده ايم.

البته همه چيز در تهران شادى و بازى نبود، بسيارى در اتوبان تهران-کرج و آزادراه تهران-قم گير كردند، صدها نفر هم از جمله محمد ابطحى در خودروهاى خود گير كردند و همچنين هواپيماها نتوانستند از فرودگاه امام خمينى پرواز كنند.

در فضاى مجازى بسيارى از پايان بدترين خشكسالى ٤٧ سال اخير گفتند ولى احتمالا هر جشنى موقتى خواهد بود، كولاك به اين معنى نيست كه دوره خشكسالى تمام شده است.

ميزان آب در دو سد بزرگ، كه نياز جمعيت ١٢ ميليونى را تامين مى كند به شكل تاريخى كم شده است.

چندى پيش ده ها نفر در ايران در اعتراض به وضع ضعيف اقتصادى و فساد تظاهرات كردند.

به نظر مى رسد بحران آب اين اضطراب را افزايش داده و بسيارى هم در تهران مى گويند چيزى كه نياز دارند دعا نيست بلكه يك مديريت بهتر است: مى گويند، مديريت فاجعه آب، اجازه داده صدها نفر به طور غيرقانونى چاه درست كنند و اين منجر به كاهش منابع آبی شده است.

حتى غلامرضا خوشخلق مدير سازمان برق تهران هشدار داده است كه ميزان آب كافى را براى توليد برق در تابستان ندارند. او در اين رابطه گفت: خاموشى در راه خواهد بود.

از سويى به خاطر خشک شدن آب هاى زيرزمينى مناطق مختلفى در كشور نشست كرده اند.

مدنى، معاون سازمان محیط زیست و استاد امپریال کالج لندن در اين رابطه گفت: ما نبايد خودمان را گول بزنيم، برف زياد بود اما نه مقدارى كه نياز آبى ما را از بين ببرد. خشكسالى هنوز اينجاست و ما آبخوان ها،مخازن خالي و نياز تمام نشدنيمان به آب سال سختى پيش رو داريم.

منبع : یویورک تایمز/ ۲۸ ژانویه ۲۰۱۸

۴۷۲۳۷

کلید واژه‌ها : کاوه مدنی - بارش برف - باران - کم آبی - خشکسالی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۹۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین های دانشگاه های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه 15 در دانشگاه های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، به ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

 

دیگر خبرها

  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • «نیویورک تایمز» و «واشینگتن پست» برندگان پولیتزر/ خبرنگاران جان‌باخته در غزه تجلیل شدند
  • نیویورک تایمز: پاسخ حماس به توافق آتش‌بس جدی بود
  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴