Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- مراسم نکوداشت استاد امین و ابوالقاسم فقیری و آیین اهدای نشان مفاخر به این دو نویسنده و پژوهشگر نامدار فارس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، این مراسم شامگاه یکشنبه با حضور مقامات و چهره های ملی و استانی در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس براگزار شد که در بدو برنامه، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: امروز در اینجا گرد هم آمده ایم تا مقام دو دوست را ارج بنهیم؛ آنجا که پیوند میان کلمه و تفکر، کلمه اندیشه و کلمه و قلم برقرار می شود هنگامه ادبیات است که قرن ها را در می نوردد و سال ها در مأوای جان می نشیند و بر دل جای می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتن از برادران فقیری دشوار و صحبت از اولین هاست

بهزاد مریدی با بیان اینکه سخن گفتن از برادران فقیری دشوار و صحبت از اولین ها است گفت: ابوالقاسم فقیری اولین فردی است که بخشی از فرهنگ مردم ممسنی را مستند سازی کرد و در سال ۱۳۳۹ برای اولین بار نتیجه این تحقیقات را درباره فرهنگ مردم فارس در کتاب کوچه با مسئولیت احمد شاملو منتشر کرد.

وی افزود: اگر در هنگامه هجوم فرهنگ های مهاجر و مهاجم نتوانیم میان فرهنگ غنی مادی و معنوی گذشته و امروز پلی ببندیم و به پاسداری از حریم زبان و ادب بومی، مردمی و عامه بپردازیم، جهانی بی هویت خواهیم داشت.

مریدی تاکید کرد: این همان راهی است کهاستاد ابوالقاسم فقیری در آن گام گذاشت؛ حاصل این راه دشوار و سخت آثار ارزشمندی همچون باورهای مردم فارس، آداب و رسوم نوروزی در فارس، سیری در ترانه های محلی و ... است که گوشه هایی از فرهنگ مردم فارس را باز می نمایاند.

وی با بیان اینکه در این میان داستان ها هم خودنمایی می کنند افزود: آثاری همچون اجاق کور، خانه خانۀ خودمان، دیو، با خودم در راه و ... از کتاب های منتشر شده او ست و اینجا نقطه تلاقی و هماهنگی و همگونی دو برادر است.

مدیر کل فرهنگ ارشاد فارس عنوان کرد: داستان عرصه ای که واقعیت را از دریچه ذهن نویسنده باز می نماید و امین فقری نویسنده ای می شود که ملال روزگار را در دهکده پر ملال نشان می دهد؛ در این داستان است توصیه تنهایی و ملال روحی معلمان روستا و دشواری و خشونت دهقانان به داستان هایش حال و هوایی شاعرانه و دقتی جامعه شناسانه می بخشد.

مریدی افزود: امین فقیری از اولین نویسنده داستان های روستایی ایران به شمار می رود و با قلم توانای خود واقعیت روزگار را باز می نماید. هر چند که هر چه جلوتر می رویم این واقعیت گرایی محض جای خود را به واقعیت ذهنی نویسنده می دهند که در واقع بازنمایی واقعیت به زبان امین فقیری است و گاه داستان های او با رئالیسم جادویی پهلو می زند.

در ادامه کورش کمالی سروستانی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس به کنکاش در داستان نویسی و پژوهش های برادران فقیری در فرهنگ مردم پرداخت، سپس رحیم هودی، پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون از رفاقت خود با این چهره های ادبی کشور یاد کرد.

هنوز از داستان ها و آثار فقیری انرژی می گیرم

هودی با بیان اینکه هنوز از داستان ها و آثار ابوالقاسم فقیری انرژی می گیرد روی صحنه تالار حافظ قرار گرفت و گفت: این نویسنده آنچنان مردم شناس است که ندیده و نشناخته در دل جای می گیرد همچنانکه در دل مردم ممسنی و دیگر نقاط جایی برای خود باز کرد.

وی در ادامه بر اساس قصه «دعای باران» ابوالقاسم فقیری نمایشنامه ای را که سالها پیش بر این اساس نوشته و به روی صحنه برده بود بداهه خوانی کرد.

این هنرمند پیشکسوت فارس درخصوص امین فقیری هم گفت: او نیز کاری کرد که من بیشتر در صحنه قدم بردارم.

هودی از نمایشنامه «قالی بافان» نوشته امین فقیری هم نام برد که بر اساس آن تئاتری را روی صحنه برده بود.

وی در حالی از نمایشنامه «دوست مردم» که سرگذشت کارگران نانوایی و آسیابانی را روایت می کند یاد کرد که با چشمانی اشکبار بخشی از آن را بازی کرد و گفت: هریک از قصه های برادران فقیری می تواند تصویری باشد.

در ادامه محمد عسلی مدیر مسئول روزنامه عصر مردم به بیان ابعاد شخصیتی و حرفه ای برادران فقیری و بیان خاطراتی از دوستی با ایشان پرداخت.

برادران فقیری از ملاک های انجمن مفاخر بالاتر هستند

سیروس رومی پژوهشگر و روزنامه نگار پیشکسوت و عضو هیئت امنای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی فارس هم گفت: برای اهدای نشان مفاخر چند ملاک وجود دارد که اول آثار افراد ، در مرحله بعد اخلاق و در مرحله سوم تأثیری که مفاخر بر جامعه است، مورد نظر قرار می گیرد؛ امشب اگر شاهد اهدای نشان مفاخر به این دو برادر هستیم، ایشان از این ۳ شاخص بالاتر هستند.

وی در ادامه به بیان خاطراتی از دوستی و به گفته خودش «شاگردی» دیرینه خود با برادران فقیری پرداخت.

رومی با بیان اینکه امین فقیری در اولین کتاب خویش به اوج می رسد، عنوان کرد: او با ترجمه کتابش به زبان روسی نخستین تجربه های دردسر آفرین را هم پشت سر می نهد.

این در حالیست که به مناسبت نکوداشت برادران فقیری از پرتره این نویسندگان و پژوهندگان فرهنگ فارس که توسط استاد علیرضا عطروش نقاشی شده است رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان مراسم نکوداشت برادران فقیری ششمین و هفتمین نشان مفاخر استان فارس با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مرکز اسلامی فاطمه الزهرا(س) و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان فارس اهدا شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۹۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی از کتاب «آینده می‌افتد زمین» نوشته ستاره محمدی با حضور جمعی از علاقمندان کتابخوانی و اعضای کانون ادبی زنگ داستان، فردا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در فرهنگسرای خلاق برگزار می شود.

در این مراسم ستاره محمدی نویسنده کتاب «آینده می‌افتد زمین»، طاهره امینی جزه کارشناس ادبی، معصومه خوانساری منتقد ادبی و اعضای کانون زنگ داستان و علاقمندان به داستان نویسی حضور دارند.

نویسنده در این کتاب دیالوگ های خوبی استفاده می‌کند و تصویرهای زیبایی را خلق می کند که گاهی کاملاً با یک خط داستانی و یک پیرنگ مواجه می‌شویم که برخی از این آثار به تنهایی یک مینیمال یا یک داستان کوتاه است.

آثار نویسنده ستاره محمدی اغلب با رویکرد اجتماعی خلق شده و نقش زنان و دختران در کتاب او پر رنگ است و مقوله هایی همچون ترس، تنهایی، عشق، فقر، بی‌عدالتی، تبعیض، ظلم، فراموشی، جنگ، مرگ بهانه‌های ساختن روایت‌های او هستند و ماهک دختر نوجوانی است که در جای جای کتاب دیده شده و نویسنده برای نوشتن، زنان و دختران، عشق به مادر و تلاشی که در جای جای داستان با ناامیدی همراه است چرا که راوی این آثار، همواره از آینده‌ای که شاید به زمین بیفتد هراس دارد.

کتاب «آینده می افتد زمین» نوشته ستاره محمدی در ۸۸ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات ناران در سال ۱۴۰۲ وارد بازار نشر شده است.

مراسم رونمایی از کتاب «آینده می افتد زمین» پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای خلاق به نشانی خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان شهید کاظمی، جنب بوستان گلزار برگزار می شود.

کد خبر 6100482 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است
  • پیام آیت‌الله مکارم‌شیرازی به نکوداشت آیت‌الله ﻻری(ره) ‌
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • «پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟ (+عکس)
  • «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان روایت کرد
  • برگزاری یادواره‌ شهید شیرودی در یادمان این شهید
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • رقابت نزدیک مرحله دوم وظایف ما را نیز سنگین‌تر می‌کند
  • نشست نکوداشت شرف‌الاسلام ابن بطریق حلی برگزار می شود
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت